7 mars 2015
11:00

Vårgårda HC

Referat: IFK Falköping IK - Vårgårda HC

Denna match kändes absolut inte som en förlust med 8-1, spelet speglas inte alls av resultatet. Innan matchen pratade vi om att allt fokus skulle läggas på att spela hockey och ha kul och inget annat. Första perioden gjorde alla precis detta. Holmberg spikade igen målet och Broberg, Julia, Johan och Emilia spelade rejält och hjälpte varandra i sina backpositioner. Hugo, Karl, Jacob, Sebbe, Kroon, Samuel och Robin satte press på Falköping i anfallszon och försvarszon. Detta resulterade i att Falköping endast fick iväg fem skott på mål utan resultat bl a tack vare grymma täckningar av skott från Sebbe och Kroon och en Jacob som inte gav sig en enda gång under hela matchen. Våra spelare hade flera chanser på mål och en ledning med 3-0 hade inte varit orättvist i periodpaus. Men vi fick nöja oss med en 1-0 ledning efter att Samuel fått in pucken efter ett pass från Karl.

I andra perioden så hamnade fokus trots den fina första perioden på helt fel saker hos några spelare och tyvärr så drogs fler spelare med. När så sedan Samuel försöker komma undan en krock med en Falköpingsspelare så blir det olyckligtvis till en bentackling och en utvisning på 2+10 min. Då fick spelarna i två minuter spela runt på nio spelare. Under andra perioden trodde vi att vi gjorde ett mål, men då domarna inte kunde se att pucken var i mål så kan de inte döma mål och de vet vi ju alla så det är INGEN idé att gräma sig över det och gnälla utan bara att fokusera på att göra fler mål. Tyvärr gick det inte för alla och Falköping kunde ta ledningen med 4-1.

I tredje perioden blev fokus bättre igen, men pucken ville inte leta sig in i mål. Hade alla orkat hålla fokus hela perioden hade chansen varit stor att vi åkt hem med minst en poäng. Det var när forwards och centrar inte satte full press och backarna inte åkte hem i full fart och gav varandra stöd som Falköping kunde göra ytterligare fyra mål bakom en finspelade Holmberg. När vi spelade fem mot fem var vi det bättre laget och gjorde en jättefin insats och vann skotten med 31-27. Spelar vi tre perioder i morgon likt den första idag blir det en riktigt rolig hockeymatch mot Ulricehamn!